Current local time in
Istanbul, Turkey

9 Ağustos 2006

101 YTL

bu sabah ilk cezamı aldım. ofise giderken köprü girişinde kontrol için durduran polis belgelerin tamam olduğunu görünce 'emniyet şeridini kullanıyorsunuz' dedi... geçenleri gösterince onları da durdurmaya başladı. ortalık karıştı. benim ise ofise yetişmem gerekiyordu. bu parasızlıkta taş gibi oturdu içime.

2 Comments:

Blogger Haluk Mesci said...

Hep söylüyoruz gitmeyin diye ama bizi dinleyen kim ?

8:37 ÖÖ  
Blogger Berna Sönmez said...

Çok üzüldüm yaa, geçmiş olsun diyelim. Ben de geçenlerde www.ikiteker.org sitesinde, emniyet şeridi ile ilgili birçok yazı okumuştum. Polisin kimlere nasıl davrandığı, kanunların nasıl uygulandığı ya da ne zamanlar uygulanmadığı açıklamalarını görünce hayretler içinde kalmıştım..ve o sitedeki arkadaşlardan birinin yazısını eklemek istiyorum.


Gunaydin,

Hergun oldugu gibi, evden ise gitmek uzere motosikletime atladim, yola koyuldum. Kiziltoprak'tan kopru yoluna saptim. Once hizli bir parkur, sonra 2. kopru sapaginda duran bir trafik ve ben seyir seridinin en sagindan, seyir seridi ile emniyet seridini ayiran beyaz cizginin solundan gidiyorum. Aklimda hep siz arkadaslarimdan gelen uyarilar ve gozumun onunden gitmeyen 0,1 rakamlari. Biraraya gelince 101 yapiyor demistiniz. Pesimde bir Ducati, beni izliyor, o da gayet dikkatli, 30 m arayla ordek surusu yapiyoruz. Plakasini goremedigim bu arkadasi tebrik etmek isterim, eger bu email'i alabiliyorsa. Son derece dikkatli bir sekilde seyir yapiyorum. Camlica katiliminin orada, otomobilli polis memurunun benle gorusmek istedigine dair kol isaretini goruyorum. Sakince kenara cekip duruyorum, bana biraz daha one alir misin diyor, orada daha genis yer var.
Motorumu durdurup, eldivenlerimi cikariyorum. O sirada yanima geliyor, aramizdaki konusma
Ben: Gunaydin
Polis: Gunaydin
(Iletisim kuruldu, gorusme sorunsuz gececege benzer)
(O sirada pesimdeki Ducati gecip gidiyor, ayni dikkatli surus temposunda. Onu durdurmuyorlar cunku pit stop alani dolu, benden sonra bosalacak yere baska motosikleti cekecekler)
Polis: Bir eksigin var mi?
(Senli benli konustuguna gore adam iyi niyetli diye dusunuyorum)
Ben: Yok abi.
(O sirada montumun cebinden ruhsati uzatiyorum)
Polis: (Ruhsati incelerken) Emniyet seridine girmiyorsunuz degil mi?
Ben: Yok abi, girmiyoruz, hatta girenleri de girmemeleri konusunda email araciligiyla uyariyoruz)
Polis: Ehliyeti de gorebilir miyim?
(Topcase'den ehliyetimi alip polise veriyorum)
Polis bir fotografa bir de bana bakiyor.
Ben: Isterseniz kaski cikarayim?
Polis: Yok, gerekmez, iyi gunler
diyor ve ehliyetimi geri veriyor.

Mesaj: Polis abi diyor ki, biz size emniyet seridi konusunda bayagi bir tolerans gosterdik. Normalde seyire yasak olan yerden gitmenize izin verdik. Ama siz bunu suistimal ettiniz. Bizi hice saydiniz. Amirlerimizin onune gidon kirdiniz, emniyet seridini F1 pistine cevirdiniz, bizi amirlerimizin onunde kucuk dusurdunuz. Artik deniz bitti, kendi bindiginiz dali kestiniz. O zaman ya bu deveyi gudeceksiniz ya da cezayi yiyeceksiniz.
Ben: Adamin verdigi mesaji hakli buluyorum, nasil yapsak ta herkesi uyarsak?

Kopruye az kaldi, yine dikkatli ve 40km hizda ilerliyorum. Ensemde bir viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin sesi, hani tekerlegi kalinlarin cikardigi tiz sesten. Sagimdan, tam emniyet seridinin ortasindan 34TZ5355 plakali motosiklet korkunc bir hizla geciyor. Bir dolu kufur salliyorum ama duyan kim, adam Besiktas'a vardi bile

Arkadaslar,
Tum motosiklet suruculerinin bilinclenmesi amaciyla, bu mesajimi uye oldugunuz veya bildiginiz diger motosiklet gruplarina gonderiniz. Ancak tum suruculer kurallara uydugu surece, polislerin bize gosterdigi toleransi biraz daha arttirabiliriz.

Kopru yolu icin ozel not: Kopru yolunda, 2 yer haric, emniyet seridine girmeden en sagdan gitmek mumkun. O iki yer de viraj oldugundan dolayi, otomobiller beyaz seridinin uzerine cikiyorlar, biz biraz saga kaymak zorunda kaliyoruz. Yarin, siz de deneyin, 01 siz surusun keyfini cikarin.

10:41 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home