Current local time in
Istanbul, Turkey

28 Ağustos 2006

...

Ve başladı yağmurlar ! Yaz çoktan bitti, gitti leylekler... Yuvada kalan son kuş ölümü bekler. Gidilemeyen ne kadar yol kaldıysa yazdan, binilemeyen ne kadar motor, onları geri kazanmak mümkün değil. Düşlerde belki. Ama o kadar. - - - - - - - 'Yol cümlemizden kalıcı' cümlesini beğenmeyen reklam yazarına buradan selam etmiş olayım. Oku. Araştır. Eskiden öyle yapardın. Ne oldu ? Değiştin mi ?

27 Ağustos 2006

http://www.walz-hardcore-cycles.com/

17 Ağustos 2006

Ah, Soner !

Bu küçük, kara çerçeveli fotoğrafları görmekten nefret ediyorum. Sevdiklerimizi, tanıdıklarımızı birer birer bu hale getiren bir karanlık düzen var sanki bir yerlerde...

15 Ağustos 2006

Keşan, anyone ?

Motosiklet ehliyetini yeni alan, RAL üyesi Seral Çelikbaş ile bir yol procesi/muhabbeti yaptık : Hedef Keşan ve/veya Erikli... Konuşular tarih, bu hafta sonu yani 19-20 Ağustos ! Cuma akşam üzeri çıkılabilse mesela, Pazar akşamı dönülse diye konuştuk. Gelgelelim, bu grubun üzerinde bir ölü toprağı serpili ya, korkarım havada kalır bu muhabbet de. O kadar ki, kimse cevap bile atmaz. (Keşke yanılsam !)

14 Ağustos 2006

Eat your heart out, you grounded (!) bikers*

Fotoğraf : Aruz Mesci. Konu mankeni : Haluk Mesci. Motor : Honda VTX 1300 Retro. Yer : Alaçatı, Çeşme. *Motoruna binmiyorsan, sana motorcu mu denir, diyor yani...

10 Ağustos 2006

"40 derece de nesi ?"

Sevgili İdil Kaplan taa Yeni Zelanda'dan göndermiş bu bilgiyi : "Aylar evvel bir gun televizyonda belgesel pesindeyken Digiturk 88. kanal'da Coskun Aral'in kurdugu yerli belgesel kanali *z Tv'yi kesfettik. Buradaki programlari takip ederken aklimiza utopik bir fikir dustu...Biz de motorla Turkiye'yi gezip duruyoruz. Keske bunun da bir belgeseli olsa, vatan millete faydali olsa, fena mi olur? Bu fikrin pesini birakmadik, birtakim ugraslardan sonra gerekli kisilerle bir araya geldik, sansimiz yaver gitti ve konu ile ilgilendiler. Sonunda "40 derece" adinda cok guzel bir proje cikti. 40 paralel uzerinde 5 adet eski baskent, bir cok milli park ve tabii guzelligin olmasi, batida Troya yakinlarindan baslayip doguda Agri Dagi'nin eteklerinde, Ermenistan sinirinda bitmesi bizi cok heyecanlandirdi. Tabii bu bir tanitim programi olmadigindan, odak noktamiz hep tarihi bilgiler ve oren yerleri degil, motor yolculugunun macerasi, tanisilacak insanlar, gorulecek ilceler, koyler, hayatlar ve hikayelerdi... 40. paralelin Turkiye'ye ilk degdigi noktadan baslayip, ciktigi noktaya kadar surecek bir macera olsun bu dedik. Sonunda 22 Temmuz Cumartesi sabahi *stanbul Tesvikiye'den 1 motor ve 1 aracla yola dustuk. 8 gun suren, cok macerali, suratli, dolu dolu, olaganustu bir yolculuk oldu.. Bizim kamera onundeki acemiligimiz bazen sikintilara, bazen de bir suru komiklige yol acti.. *zlerken nasil olacak bilemiyorum ama cekmesi gercekten cok keyifliydi... *ste boyle oldu bizim belgeselin hayata gecisi.. Su anda http://www.iztv.com.tr/ adresinde "*z tv'de bu hafta neler oluyor?" bolumunde ilk tanitim bilgilerini, pek yakinda da Digiturk dergisinde belgeselin detaylarini ve bizimle yapilan roportaji gorebilirsiniz. Programin yayin tarihi geldiginde tekrar mail atariz. Bu mail'i bizi taniyanlara, motorsiklete merakli olanlara ya da sadece belgesel duskunlerine forward edebilirsiniz... Sevgiler&Saygilar Seda&Murat"

9 Ağustos 2006

101 YTL

bu sabah ilk cezamı aldım. ofise giderken köprü girişinde kontrol için durduran polis belgelerin tamam olduğunu görünce 'emniyet şeridini kullanıyorsunuz' dedi... geçenleri gösterince onları da durdurmaya başladı. ortalık karıştı. benim ise ofise yetişmem gerekiyordu. bu parasızlıkta taş gibi oturdu içime.

7 Ağustos 2006

mithat balkaya

motorculuk mithat'a dedesinden geliyor. anlattığına göre dede gölcük'te amerikan üssündeki askerler aracılığı ile ilk motosikletine sahip olmuş. sonra fotoğrafçı olan babaya geçmiş motosiklet sevdalığı. sıranın kendisine geldiğini mithat 1-2 ay önce hissetmiş. hikayesini sonra kendisi anlatır. motosiklet selesine bugüne kadar hiç oturmayan mithat; ilk teması yukarıda gördüğümüz sarı harley de yaşamış! sonra mı? satın almış... 'sarışın' adını verdiği harley'i (1200cc) galeride onu bekliyor. mithat şimdi ehliyet için koşuşturuyor. dün ise ilk kez kalkış ve sürüş denemelerini benim motosikletimde yaşadı... heycanlandı... terledi... ve aramıza katılmak için can atıyor. ne dersiniz???